ΜΑΥΡΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΑΥΡΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;

          Σε συνέχεια των δραματικών επιπτώσεων που δέχεται ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στις θέσεις εργασίας, στις αμοιβές, στη φορολογία, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας για τους εργαζόμενους στα καταστήματα.
          Μετά το πρώτο βήμα που ήταν η λειτουργία των καταστημάτων για δύο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο (αντί της μιας που ήταν θεσμοθετημένη εδώ και χρόνια), η κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδιο που ετοιμάζει επιχειρεί να καθιερώσει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους.
          Είναι ένα ακόμα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων. Είναι έγκλημα γιατί οι κυβερνώντες αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων, τον ελεύθερο χρόνο τους, την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή, το δικαίωμα στη ξεκούραση.
          Σε απάντηση της βαρβαρότητας αυτής η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  προκήρυξε για τη Κυριακή 30/12/2012, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζόμενων στα καταστήματα.
          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας  στηρίζει τον Αγώνα των συναδέλφων μας και καλεί τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, συνταξιούχους, άνεργους   να μην κάνουν αγορές την τελευταία Κυριακή του χρόνου (30/12/2012), στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον Αγώνα των συναδέλφων μας που δέχονται τις συνέπειες των άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου